Global Navigation

Main Navigation

Sub-Navigation

   Конференции, семинари
   Проекти
   Специализации
   Презентации
   Културен календар
   Чествания
   Новини и събития

   125-та годишнина
   130-та годишнина

  

Content

Новини

 
 4 - 6 ноември

РБ "Пенчо Славейков"

  • От 4 до 6 ноември се състоя семинар с международно участие по проект ABLE (”Американско-български библиотечен обмен”). Гости от САЩ на семинара бяха Боб Андерсън - директор на проекта ABLE и Лора Хамилтън - член на организационния комитет.
    Стартът на проекта е даден през ноември 2003 г.  Проектът ABLE  е финансиран от Държавния департамент на САЩ и има за цел на основата на българските традиции в развитието на общeствените библиотеки, да представи и приложи американския опит за библиотеката като модерни, обществени, информационни центрове, които да отговарят на най-широките потребности на гражданите от информация, с помощта на информационните и комуникационни технологии и свободното ползване на Интернет от читателите на библиотеките.
  • В програмата за гостуването бяха включени срещи и дискусии с библиотечни специалисти по повод изминалите стъпки по проекта, както и визия за бъдещо развитие, разговори с представители на местната власт, запознаване с обекти на културно-историческото наследство в града.

Фотогалерия
Отзиви в пресата и в Интернет 1, 2, 3

Sidebar

Footer