Global Navigation

Main Navigation

Sub-Navigation

   Конференции, семинари
   Проекти
   Специализации
   Презентации
   Културен календар
   Чествания
   Новини и събития

   125-та годишнина
   130-та годишнина

  

Content

  • На 9 и 10 юни 2016 г.представители на Варненската библиотека взеха участие в ХХVІ Национална годишна конференция на Българската библиотечно-информационна асоциация - „Динамични библиотеки: достъп, развитие, промяна“. Домакин на събитието бе библиотеката на Университета по архитектура, строителство и геодезия в София.
  • Връчване на наградите на победителите в националния конкурс „Носител на просветата 2016“, 9 юни 2016 г., Литературен клуб „Перото“, НДК.
  • Работна среща с холандската принцеса Лаурентин ван Оранйе, посланик на ЮНЕСКО по въпросите на грамотността, председател на фондация The Reading and Writing.

 

Фотогалерия

 

Конференцията бе открита с изложбата „Конкурсът за нова сграда на Регионална библиотека „Пенчо Славейков” – Варна”, която бе представена от д-р Емилия Станева-Милкова, директор на Регионална библиотека "Пенчо Славейков"

 

 

 

Специални гости на конференцията бяха Народните представители Даниела Панайотова и Нели Петрова, които поднесоха поздравления от името на Комисията по културата и медиите, доц. д-р Венцислав Велев, Минитерство на културата.

 

Варненската библиотека участва с доклади: "Автоматизирани работни места за самостоятелно заемане и връщане на книги", Радка Калчева, Деница Чолакова и Теменуга Калчева и "Пътуващата изложба като автопортрет на традиционната връзка между читателите и библиотеката", Весела Ангелова.

 

На 11 юни 2016 г. се състоя работна среща по покана на холандската принцеса Лаурентин ван Оранйе, посланик на ЮНЕСКО по въпросите на грамотността, председател на фондация The Reading and Writing. Участие в срещата взеха Меглена Кунева, Заместник министър-председател и министър на образованието и науката, Снежана Янева, председател на ББИА, д-р Емилия Станева-Милкова, директор на Регионална библиотека "Пенчо Славейков" посланикът на Холандия Том ван Оорсхот и др. Принцеса Лаурентин изрази своята подкрепа за библиотеките, като центрове за продължаващо обучение и преодоляване на неграмотността, както и приветства идеята за нова сграда на Варненската библиотека. Тя подари на библиотека "Пенчо Славейков" своята най-нова книга "Mr Finney and the World Turned Upside-down" с автограф.

Mr Finney and the World Turned Upside-down laurentien_book-autograph

 

Sidebar

Footer