Global Navigation

Main Navigation

Sub-Navigation

   Конференции, семинари
   Проекти
   Специализации
   Презентации
   Културен календар
   Чествания
   Новини и събития

   125-та годишнина
   130-та годишнина

  

Content

logo

 

"ЧЕТИ С МЕН"
във Варненската библиотека

Регионална библиотека “Пенчо Славейков” се включи в кампанията на Министерството на културата “Чети с мен” под патронажа на президента на Република България, г-н Росен Плевнелиев.

Във ветровитата, но слънчева неделна сутрин на 28 септември пред Отдел “Изкуство” се събраха стотици деца със своите родители и показаха на скептиците, че четенето в България все още е обект на широка популярност.

Нашите малки приятели четоха откъси от любимите си книги, участваха в импровизирани игри, илюстрираха приказки и дори издигнаха плакати в подкрепа на книгата.

Пожелаваме си това събитие да добие още по-голяма обществена подкрепа и да се превърне в устойчива практика.

Регионална библиотека “Пенчо Славейков” благодари за участието на всички, присъствали на събитието!

 

 

logo

 

"ЧЕТИ С МЕН"
в някои от варненските читалища

* В кампанията се включи и библиотеката при НЧ "Отец Паисий-1934", Варна. В неделната сутрин в градинката пред читалището се събраха участници от всички възрасти. За най-малките и бъдещи читатели приказки четоха доброволци-ученици. По-големите се запознаха с предания и легенди от българския фолклор. Всички четоха заедно за най-известните символи в българското народно поетично творчество.

 

 

* В подкрепа на кампанията на Министерство на културата "Чети с мен" малки и големи четоха от любимите си книги в градинката пред НЧ "Димо Цонков", с.Звездица. Под галещите лъчи на септемврийското слънце с книга в ръце ентусиастите прекараха няколко чудесни часа. Последваха игри и приятни разговори, а най-малките се превъплътиха в любимите си детски герои.

 

 

* И НЧ "Васил Левски - Галата 1927" се включи в инициативата "Чети с мен" на Министерство на културата и под патронажа на президента на Република България г-н Росен Плевнелиев. Децата от модерен балет "Белисима" към читалището и техните родители четоха приказката "Златното момиче" - една прекрасна българска вълшебна приказка. Дори възникна идея да се направи танцов спектакъл по приказката.

 

 

Sidebar

Footer