Global Navigation

Main Navigation

Sub-Navigation

   Конференции, семинари
   Проекти
   Специализации
   Презентации
   Културен календар
   Чествания
   Новини и събития

   125-та годишнина
   130-та годишнина

  

Content

 

 

 

Среща със Серена Фaс


Имаме удоволствието да Ви поканим на среща с известната писателка, пътешественичка и общественичка от Великобритания –  Серена Фас, автор на книгата „Кръстът“.
Серена Фас е една забележителна жена, известен автор на специализирана литература. Първата й публикувана книга е „Лицата на Индия” (1974), посветена на дейността на майка Тереза от Калкута.  Работата върху книгата ги сприятелява. От продажбите на тази книга тя събира средства, с които подпомага дейността на майка Тереза в Индия.
Втората й публикувана книга „Кръстът” я сприятелява с принц Чарлз, който пише предговора към нея. В книгата е събрана колекция от много значими и важни изображения на Кръста. Обхващайки различни начини за представяне на християнската вяра от ранното християнство в Помпей до днешни дни, кръстосвайки глобуса от Норвегия до Зимбабве и от Перу до Австралия. Работата й е представена по различен начин, включвайки архитектура, картини, скулптури, изделия от слонова кост, текстил, метал, бижута, както и примери за изобразяване на Кръста в природата. Серена се е опитала да предаде голямото разнообразие от културни артефакти, които илюстрират най-голямата заръка на Исус: „Идете по целия свят и проповядвайте благовестието на всяка твар.” (Марк 16:15) Книгата е посветена на прославата на Бог, поради което и авторката държи това да остане основният акцент на книгата. Книгата е оценена високо от Кралица Елизабет, Папа Франциск, Дъжстин Уелби (главата на англиканската църква) и 19 други епископи, които са изпратили благодарствени писма за получените техни екземпляри.

Лектор, фотограф и писател на пътеписи, Серена Фас организира и води пътувания по целия свят от 1970 година, когато основава Серенисима Травъл с виконт Норуич като председател. Тя е водила турове в Европа, Азия и Африка. Нейна специалност е раннохристиянската църква в Средиземноморието и ислямския свят от Турция до Индийския субконтинент. Серена води редовно лекции в музей „Виктория и Албърт”, Кралското географско общество, „Неру” център и в някои клонове на NADFAS.

Серена Фас е за първи път във Варна, за да дари 5 книги “Кръстът“  на регионалната библиотека и да продължи своите проучвания върху историята на християнския кръст.

Заповядайте на 13 август 2014г.  – сряда, в 11ч.
Регионална библиотека „Пенчо Славейков“- гр.Варна
Ет. 3 – Читални

 

    

    


Sidebar

Footer