Global Navigation

Main Navigation

Sub-Navigation

   Конференции, семинари
   Проекти
   Специализации
   Презентации
   Културен календар
   Чествания
   Новини и събития

   125-та годишнина
   130-та годишнина

  

Content


Хорхе Букай стана читател
на Регионална библиотека "Пенчо Славейков" - Варна


Фотопоглед

    На 30 май 2012 г., преди премиерата на новата книга "Пътят на сълзите", издадена на български език от ИК "Хермес", Хорхе Букай посети Варненската регионална библиотека.
    "Това гостуване е първото, с което искаме да подкрепим библиотеките. Хорхе Букай е дошъл в библиотеката при книгите си и ние ще добавим още към тях" – обяви издателят г-н Стою Вартоломеев.
    Как авторът разбира библиотеката като "домът на книгите" се усети още при първите му стъпки във Варненската библиотека, от непринудеността, с която общуваше с колеги и читатели, от желанието да види книгите си в тяхната естествена среда и да разговаря с хората, които работят за книгите.



 

    Г-жа Емилия Милкова, директор на библиотеката, представи историята и новите европейски проекти, по които работи библиотеката, като акцентира върху идеи и инициативи свързани с четенето и младите хора. Тя връчи на писателя специална читателска карта и юбилеен плакет на библиотеката.
    При срещата с библиотекарите от Регионална библиотека "Пенчо Славейков", Букай разказа спомен от детството, определящ дълбокото признание, което самият той отдава на библиотеката като среда за израстването на хората: "Много се вълнувам. Библиотеката за мен винаги е била магическо място - вторият дом. В моя дом всички обичахме книгите. Баща ми казваше, че няма пари за нови играчки и дрехи, няма пари за развлечения, но винаги има пари за книги...".
    За читателите на библиотеката авторът дари и подписа книгите си издадени на български език.

    Хорхе Букай благодари на библиотекарите за мисията, която имат и остави посланието "Чети! Бъдещето ти зависи от това!".

Прессъобщение

Footer