Global Navigation

Main Navigation

Sub-Navigation

   Конференции, семинари
   Проекти
   Специализации
   Презентации
   Културен календар
   Чествания
   Новини и събития

   125-та годишнина
   130-та годишнина

  

Content

Завърши "Ваканция в библиотеката"

 

 

За пореден път в Детски и средношколски комплекс през летните месеци се проведе "Ваканция в библиотеката".

И тази година целта на срещите бе да се запази и развие онова, което е неоспоримо наследство за всяко дете - фантазията, изобретателността, способността да създава нещо красиво... В библиотеката, сред книги и приятели, дори и най-малките са с усещане за свобода и желание да изразят себе си.

Чрез разгласа в медии, Интернет и Facebook още в края на учебната година се разбра, че в Детската библиотека ваканцията ще е нещо много специално и не е за пропускане - един различен прочит на приказки и стихове, съчетан с много забавления. Всеки вторник и четвъртък от седмицата участниците имаха възможност да четат, драматизират, рисуват, моделират, апликират...

В помощ на библиотекарите активно се включиха доброволците Христина Стефанова и Преслава Георгиева от МГ "Д-р Петър Берон". Във вълшебния свят на приказките се впусна и занималня "Игралница-занималница", с "главен приказник" Илиана Йорданова. Изборът на темите за всяко занимание бе на децата: любим автор, нашумяла книга, литературна загадка. Всяка среща бе различна. Децата рисуваха приказните герои на Ран Босилек, драматизираха приказките на Джани Родари, "крачиха" заедно с "Шестте пингвинчета" на Борис Априлов, разсъждаваха върху думите на "Малкият принц" на Екзюпери...

Два дни преди началото на Новата учебна година, "щурото" ваканционно лято приключи с весел карнавал на приказните герои. Дефилираха възпитаниците на "Училище за магьосници, принцеси и елфи". Имаше много смях, игри, лакомства и изненади, подготвени от библиотеката.

Ваканцията завърши, но останаха приятелствата между децата, книгите и библиотеката, а четенето наистина се превърна в удоволствие!

 

До следващото лято!

Footer