На работна среща ...

в Народна библиотека "Пенчо Славейков" - Варна, са д-р Хардмут Валравенс, директор на Международната агенция за ISBN в Берлин, известен по цял свят като мистър ISBN, заместник-директор на Deutsche Bucherai - Берлин, експерт на Съвета на Европа, и Светлозар Жеков, директор на Националния център за книгата.

Гостуването е своеобразно продължение на семинара "Преглед на националната политика за книгата", организиран от Националния център за книгата при Министерството на културата.

Променя ли се националната политика за книгата и как изглежда книжният сектор в България една година след представянето на становището на експертите на Съвета на Европа - "България: един книжен сектор в затруднение", са дискутирали професионалисти, свързани със съдбата на уникалния културен продукт - книгата.

Програмата във Варна предвижда среща в Областната управа, посещение на книжарницата "Дом на ученика", експозицията "Всичко за стара Варна" и запознаване с проектите на Народна библиотека "Пенчо Славейков" в областта на информационното осигуряване и дигитализиране на варненското културно наследство.


Designed by Web Design Team
© Copyright 1999 Public Library
Home Back G
uest